onsdag 25 augusti 2010

Focaccia

Ett av mina favoritbröd att baka är Focaccia. Är smidigt eftersom du bara kan röra ihop degen, dessutom behöver den bara jäsa en gång. Fin medelhavskänsla får du på köpet!


Deg
50 g jäst
7 dl vatten
2 tsk salt
0,5 dl olivolja
14 dl vetemjöl (gärna special)

Smak
Olivolja
Rosmarin
Grovsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Rör ihop till en smidig och lös deg. Häll ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna och tryck ut den med mjölad hand. Jäs under duk i 30 minuter. Ringla olivolja över degen, och strö på salt och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ät och njut!

3 kommentarer:

  1. Lätt den godaste focaccia jag ätit! Fick den stora äran att smaka detta goda bröd nygräddat.

    SvaraRadera
  2. Hej

    Ville bara säga Tack för detta goda recept...Enkelt och gott....Har precis bakat det och denna gången provar jag och fyller dem med soltorkade tomater och oliver....Tror det blir mums....Trevlig Jul...

    SvaraRadera
  3. Perfekta på midsommarbordet med fetaost och oregano. Vi doppade bröden i olivolja och flingsalt. Supergott! Tack för receptet :-)

    SvaraRadera