onsdag 13 juli 2011

Smultron och jordgubbssemifreddo

Av nyskördade smultron och jordgubbar från mamma och pappas trädgård (hur lyxigt är inte det?) så svängde jag ihop en härligt rosa semifreddo. Hur somrigt som helst! Och inte alls så svårt. Testa!


6 portioner
250 g smultron och jordgubbar
2 ägg
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Blanda bären och mixa dem grovt med stavmixer. Eller mosa dem med en gaffel. Dela äggen i gulor och vitor i varsin bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i hälften av florsockret och vispa lite till. Vispa äggulorna med resten av florsockret. Vispa grädden i en egen bunke. Blanda ner bärmoset i äggulorna. Vänd sedan ner grädden och till sist försiktigt äggvitorna. Bred ut i en form (ca 15x20 cm) och frys in i 3 timmar. Ät gärna med färska smultron och jordgubbar till.

Söta saker




Smultron och jordgubbssemifreddon är mitt bidrag till 
Söta sakers utmaning 'Månadens sötsak', 
som i juli har temat Rosa.

4 kommentarer:

  1. Vilken fantastiskt fin blogg du har, jag vill baka allt! ... och helst av allt vill jag svänga ihop den här. Mums!

    SvaraRadera
  2. Jete gott nom nom

    SvaraRadera
  3. Vet du om detta recept funkar att köra i glassmaskin?

    SvaraRadera